Krafne iz pećnice

by | 21 listopada, 2014

Clipboard028

Sastojci:

  • 1 kg tijesta za krafne
  • 150 g džema od šipka
  • 1 jaje

Priprema:
1. Odstajalo tijesto izvaditi iz hladnjaka i istanjiti valjkom.
2. Zatim modlom za krafne napraviti krugove od tijesta.
3. Svaki krug nožem zarezati unakrsno osam puta kako bi se dobili trokuti spojeni u sredini.
4. Vežite dva trokuta tako da se dobiju četiri trokuta jedan preko drugog u obliku križa.
5. Središnji dio kruga blago pritisnuti kako bi se napravilo udubljenje.
6. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati ispletene krafne. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
7. Pečene krafne ostaviti da se ohlade, a zatim u sredinu svake nanijeti malo džema od šipka.

DODATNI SAVJET:
Pečene krafne prekrite vlažnom krpom kako bi omekšale.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept