3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Priprema:
1. Odstajalo tijesto izvaditi iz hladnjaka i istanjiti valjkom.
2. Zatim modlom za krafne napraviti krugove od tijesta.
3. Svaki krug nožem zarezati unakrsno osam puta kako bi se dobili trokuti spojeni u sredini.
4. Vežite dva trokuta tako da se dobiju četiri trokuta jedan preko drugog u obliku križa.
5. Središnji dio kruga blago pritisnuti kako bi se napravilo udubljenje.
6. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati ispletene krafne. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
7. Pečene krafne ostaviti da se ohlade, a zatim u sredinu svake nanijeti malo džema od šipka.
DODATNI SAVJET:
Pečene krafne prekrite vlažnom krpom kako bi omekšale.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept