1. Junetinu i oguljenu korabu narezati na kocke, a luk i peršin sitno nasjeckati. 2. U posudi od 15 litara na ulju popeći crni luk da porumeni, dodati junetinu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok ne omekša. 3. U manju posudu uliti 6 l vode, dodati kocke za juhu i kuhati dok juha ne proključa. U proključalu juhu dodati korabu i kuhati je dok ne omekša. Korabu procijediti, te 2/3 izmiksati i vratiti u juhu, a 1/3 ostaviti u komadu. 4. Miksanu korabu razmućenu u juhi i ostatak kockica korabe pomiješati s pirjanom junetinom, dodati grašak, doliti još 6 litara vode te ostaviti da proključa. 5. Pripremljenu juhu kuhati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj kuhanja umiješati hladnu zapršku i začiniti po želji. 6. Posebno umućene žumanjke i vrhnje umiješati u kuhanu juhu i posipati je nasjeckanim peršinom.