Krem juha od korabe

by | 27 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 2 kg junetine od buta
  • 4 kg korabe
  • 500 g mladog graška
  • 1 kg luka
  • 200 g brašna
  • 3 dl ulja
  • 4 dl vrhnja
  • 6 žumanjaka
  • 2 stručka peršina
  • 6 kocki za juhu
  • mješavina začina, papar

Sastojci:

1. Junetinu i oguljenu korabu narezati na kocke, a luk i peršin sitno nasjeckati.
2. U posudi od 15 litara na ulju popeći crni luk da porumeni, dodati junetinu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok ne omekša.
3. U manju posudu uliti 6 l vode, dodati kocke za juhu i kuhati dok juha ne proključa. U proključalu juhu dodati korabu i kuhati je dok ne omekša. Korabu procijediti, te 2/3 izmiksati i vratiti u juhu, a 1/3 ostaviti u komadu.
4. Miksanu korabu razmućenu u juhi i ostatak kockica korabe pomiješati s pirjanom junetinom, dodati grašak, doliti još 6 litara vode te ostaviti da proključa.
5. Pripremljenu juhu kuhati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj kuhanja umiješati hladnu zapršku i začiniti po želji.
6. Posebno umućene žumanjke i vrhnje umiješati u kuhanu juhu i posipati je nasjeckanim peršinom.

Izvor: Dobra hrana