3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vrijeme dok se šećer ne otopi.
2. Dodati ulje, brašno, ribanu čokoladu, prašak za pecivo i polako promiješati.
3. Pripremljenu smjesu uliti u pravokutni kalup obložen papirom za pečenje. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke i šećer, te kuhati na pari miješajući sve vrijeme dok se šećer ne otopi. Zatim skloniti s pare i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađenu smjesu dodati omekšali maslac i umutiti mikserom.
3. Kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu bijelu čokoladu i kikiriki, a u drugi otopljenu crnu čokoladu i promiješati.
4. Biskvit premazati prvo kremom od kikirikija, potom nanijeti kremu od crne čokolade.
5. Šlag krem pripremiti prema uputama s pakiranja, premazati preko kolača i ukrasiti kikirikijem.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept