Krem torta s višnjama

by | 25 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 8 dl mlijeka
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 12 žlica gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g bijele čokolade
  • 4 žlice šećera
  • 200 g piškota
  • 1 teglica očišćenih višanja
  • 1 preljev za kolače

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati 5 dl mlijeka i slatko vrhnje, pa od te smjese izdvojiti 2 dl i ostaviti sa strane, a preostali dio prokuhati.
2. Izdvojenu smjesu od mlijeka, vrhnja (2 dl) umutiti s gustinom i šećerom pa dodati u proključalu smjesu i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući dok se ne zgusne.
3. Toplu kremu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati razlomljenu čokoladu za kuhanje i miješati dok se ne otopi, a u drugi dio dodati razlomljenu bijelu čokoladu te i nju dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Piškote natopiti preostalim mlijekom te od njih oblikovati koru u okruglom kalupu za tortu.
5. Preko piškota nanijeti kremu od čokolade za kuhanje, zatim rasporediti kremu od bijele čokolade i poravnati.
6. Preko gornje kore poslagati ocijeđene višnje. Sok od višanja razmutiti s preljevom za kolače prema uputama s vrećice i preliti preko višanja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept