3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu I:
Za kremu II:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom da se dobije gotovo bijela smjesa.
3. Pomiješati šaum od bjelanjaka i umućene žumanjke, dodati brašno i gustin te polako promiješati. Pravokutnu tepsiju nauljiti i posipati brašnom. Uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Krema I:
1. U manju posudu uliti 5 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od jagode i dodati u proključalo mlijeko. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. U topao puding dodati vrhnje i promiješati.
Krema II:
1. Želatinu preliti hladnom vodom i ostaviti da nabubri.
2. Jagode izmiksati u blenderu.
3. Posebno umutiti slatko vrhnje u čvrst šlag pa u njega postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
4. Pomiješati izmiksane jagode sa šlagom od slatkog vrhnja, dodati nabubrenu želatinu i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Pečenu koru ostaviti u tepsiji te je preliti toplom kremom od pudinga i pričekati da se ohladi.
2. Potom nanijeti kremu od jagoda i poravnati.
3. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice pa premazati kolač.
Izvor: Dobra hrana