Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Kruh preliti mlijekom, pa kada se natopi, ocijediti od viška tekućine i izmrviti.
2. Na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk. Potom dodati 4 umućena jaja i ispeći kajganu.
3. Pečenu i ohlađenu kajganu pomiješati s izmrvljenim kruhom, dodati preostalo jaje, peršin, mlijeko i sitno sjeckani suhi vrat. Začiniti po želji i dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati okrugle krokete.
5. Krokete uvaljati u mrvice, a potom ih pržiti na vrućem ulju dok ne porumene.
6. Pržene krokete preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana