Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za pohanje:
Priprema:
1. Bijeli krumpir skuhati zajedno s ljuskom. Zatim ga oguliti, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađeni krumpir pomiješati s jajima, parmezanom i uljem. Posoliti po želji te postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo, te mijesiti dok se ne dobije mekše, glatko tijesto.
3. Šunku narezati na kockice.
4. Tijesto od krumpira istanjiti na debljinu od 1 cm. Okruglim kalupom za krafne ili čašom na tijestu izvaditi krugove.
5. Na polovinu svakog kruga staviti žličicu sjeckane salame i preklopiti. Rubove tijesta pritisnuti da se slijepe.
6. Krokete uvaljati u umućena jaja pa u mrvice. Zatim ih peći na vrućem ulju dok ne porumene.
7. Pečene krokete preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana