Prehrana za zrele godine: Namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Povratak osnovnim namirnicama za izradu kruha čini ovaj kruh jedinstvenim i zdravim izborom za ukusni početak svakog dana.
Dvije sestre Anamaria i Zrinka Zajec ljubav prema kruhu i zdravim navikama pretočili su u K3 – kruh za zdravlje i sreću.
Jednostavan okus i primamljiv izgled čine KRUH NA TREĆU temeljem zdrave prehrane. Dnevno spravljeni proizvodi izrađeni su ručno od potpuno prirodnih sastojaka, zbog čega ostaju svježi tijekom sljedećih nekoliko dana, a mnogi obožavatelji ovog kruha kažu da im je najukusniji nakon 48 sati. Sastojci kruha na treću su brašno, sol i voda te kiselo tijesto (prirodni kvasac). Kiselo tijesto je najvjerojatnije prvo sredstvo koje se koristilo za dizanje tijesta i pripremanje kruha. Tijesto nastaje miješanjem pšenice, raži ili druge žitarice s vodom te spora divljeg kvasca koje se nalaze u zraku i brašnu. Fermentacijski proces nastajanja kiselog tijesta traje 5 do 10 dana.
Laktobakterije u kiselom tijestu svojom aktivnošću razgrađuju bjelančevine poput glutena, zbog čega su rjeđe alergije na gluten, sadrži dobre probiotike, nižeg je glikemijskog indeksa, obogaćen je bjelančevinama, sadrži minerale (željezo, cink, magnezij…), prirodno je bogate arome i okusa, traje od 4 – 6 dana.
Ponuda proizvoda trenutno uključuje: KRUH³ polubijeli, KRUH³ chilli&orasi, KRUH³ kukuruzni, KRUH³ rogač, KRUH³ mak, KRUH³ buča, KRUH³ raženi, KRUH³ čokolada&papar, KRUH³ čoko-lješnjak, KRUH³ čokolada&smokve.
Izvor: Promo
Foto: John Pavlish