Prehrana za zrele godine: namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Kruh je dugo bio na lošem glasu kao glavni neprijatelj vitkog stasa, ali stručnjaci sada tvrde kako i kruh može biti itekako zdrav.
Britanska nutricionistkinja Ani O’Connor tvrdi da kruh ispunjava više od 10 posto potreba za bjelančevinama, folatima i željezom. Stručnjaci ističu da kruh sadrži mnogo vlakana, ali samo onaj integralni, zobeni, raženi i kukuruzni. Oni su bogati i mineralima i vitaminima, osobito onima iz skupine B.
Boja nije pouzdan pokazatelj kvalitete kruha, jer su tamni kruhovi često obojeni karamelom. Najtvrđi i najžilaviji kruh je ujedno i najzdraviji.
Stručnjaci napominju da kruh ne deblja ako se jede u razumnim količinama, odnosno 200 do 300 grama na dan. Iako ljudi na dijeti izbjegavaju kruh misleći da je on visokokaloričan, u pitanju je zabluda. Ne debljamo se od kruha, već od onoga što mažemo na njega!