Priprema:
1. Krumpir oguliti i narezati na kockice.
2. Stabljike celera odvojiti od listova pa listove sitno nasjeckati, a gornji dio stabljika oguliti nožem za guljenje i narezati na polumjesece.
3. Luk narezati na kockice, a češnjak ispasirati.
4. U posudi pomiješati krumpir, stabljike celera, luk i češnjak. Doliti pileću juhu i kuhati na umjerenoj temperaturi dok krumpir ne omekša. Potom povrće zajedno s juhom usitniti pomoću štapnog miksera kako bi se dobila kašasta smjesa.
5. Posebno u manjem loncu otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko ga popržiti. Postupno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne dobije umak.
6. U bešamel umak dodati žlicu povrća i juhu, nasjeckani list celera i začine po želji pa prokuhati. Ukoliko je juha pregusta, dodati još malo pileće juhe da bi se dobila željena gustoća.