Kruške s kremom od čokolade

by | 13 svibnja, 2014

Clipboard032

Sastojci:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 1 žlica likera od čokolade
  • 100 g šećera
  • 3 dl soka od kruške
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 štapić cimeta
  • ribana korica od jednog limuna
  • 2 muškatna oraščića
  • 4 kruške viljamovke tvrđe
  • 1 šlag

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi ugrijati slatko vrhnje do točke vrenja. Skloniti sa štednjaka, dodati liker od čokolade, razlomljenu čokoladu za kuhanje i polako miješati dok se ne otopi.
2. Pripremljenu smjesu ostaviti da se ohladi, a potom je umutiti u čvrstu kremu.
3. U dublju posudu usuti šećer i zagrijavati ga dok se ne karamelizira. Doliti sok od kruške i bijelo vino, dodati muškatne oraščiće, štapić cimeta i koricu limuna, te kuhati dok ne proključa.
4. Dodati oguljene kruške i nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok ne omekšaju. Na kraju ih ostaviti da se ohlade u tekućini u kojoj su se kuhale.
5. Ohlađene kruške odrezati pri vrhu i okruglom žlicom izvaditi središnji dio mesa.
6. Kremu od slatkog vrhnja i čokolade staviti u slastičarsku vrećicu, te napuniti unutrašnjost kruške.
7. Kruške poslagati u staklene čaše i ukrasiti šlagom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept