3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi ugrijati slatko vrhnje do točke vrenja. Skloniti sa štednjaka, dodati liker od čokolade, razlomljenu čokoladu za kuhanje i polako miješati dok se ne otopi.
2. Pripremljenu smjesu ostaviti da se ohladi, a potom je umutiti u čvrstu kremu.
3. U dublju posudu usuti šećer i zagrijavati ga dok se ne karamelizira. Doliti sok od kruške i bijelo vino, dodati muškatne oraščiće, štapić cimeta i koricu limuna, te kuhati dok ne proključa.
4. Dodati oguljene kruške i nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok ne omekšaju. Na kraju ih ostaviti da se ohlade u tekućini u kojoj su se kuhale.
5. Ohlađene kruške odrezati pri vrhu i okruglom žlicom izvaditi središnji dio mesa.
6. Kremu od slatkog vrhnja i čokolade staviti u slastičarsku vrećicu, te napuniti unutrašnjost kruške.
7. Kruške poslagati u staklene čaše i ukrasiti šlagom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept