1. Filete soma prokuhati u slanoj vodi, a zatim ih ocijediti, politi sokom od limuna i sitno nasjeckati.
2. Mozzarellu narezati na kockice (1×1 cm), a češnjak što sitnije nasjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati filete soma, češnjak, 2 jaja, list celera i začine po želji, te promiješati. Postepeno dodavati mrvice i miješati dok se ne dobije ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smjese oblikovati kuglice promjera 4 cm. U sredinu svake kugle utisnuti kockicu mozzarelle.
5. Punjene kuglice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice. Pržiti ih u dubokoj masnoći dok ne porumene.
6. Krumpir oguliti i narezati na prutiće pa i njega propržiti na vrućem ulju.
7. Pržene kuglice preliti majonezom i poslužiti uz pomfrit.