Kukuruz salata s tunjevinom

by | 20 travnja, 2013

Sastojci:

  • 400 g kukuruza šećerca
  • 500 g krumpira
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 1 žlica sezama
  • 200 g majoneze
  • 2 dl vrhnja
  • mješavina začina
  • 1/2 limuna
  • sol, papar

Priprema:

1. Krumpir dobro oprati pa ga skuhati s ljuskom.
2. Skuhani krumpir ostaviti da se ohladi, a zatim oguliti i naribati na krupno.
3. Kukuruz šećerac skuhati u slanoj vodi i ocijediti ga od viška tekućine.
4. Sezam kratko popržiti u suhoj teflonskoj tavi.
5. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti, a kisele krastavce narezati na kockice.
6. Posebno umutiti majonezu, vrhnje, sok od limuna i začine po želji.
7. U odgovarajućoj posudi pomiješati kukuruz, krumpir, kisele krastavce, tunjevinu i sezam. Preliti pripremljenom smjesom od majoneze i vrhnja pa polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana