Listu najtraženijih jela na internetskim tražilicama u 2020. godini bilo je zanimljivo vidjeti. U godini koju su obilježili potresi, pandemija, socijalna distanca, i u kojoj smo mnogo vremena provodili kod kuće, najzanimljivija su nam, čini se, bila dobro poznata jela poput pizze, lazanja, ćufti, musake, kruha i tortilja. Na popisu su se našli i kava Dalgona za kojom smo u prvom dijelu godine svi ludovali, ali i palačinke, brownies i cheesecake.
Ovu su listu odlučili iskoristiti super ljudi iz Udruge Prijatelji životinja te su najpopularnija jela odlučili pripremiti s biljnim namirnicama. Rezultat je kuharica namijenjena svima, koju možete pronaći ovdje. Mi smo iz ove pristupačne i jednostavne kuharice s vama podijelili recept za pizzu i cheesecake, a sada je na red došao i kukuruzni kruh. Imajući na umu da je pečenje i veoma meditativna, opuštajuća djelatnost, ovaj recept je kao stvoren za neko lijeno subotnje poslijepodne. Čeka vas u nastavku…
Priprema:
1. Kukuruzno brašno poparite s prokuhanom vodom.
2. Pomiješajte sol, ulje i pšenično brašno te dodajte poparenom brašnu.
3. Dodajte vodu i napravite gustu smjesu.
4. Izlijte u lim za pečenje i pecite 30-40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C.
5. Po želji, tijestu prije pečenja možete dodati nasjeckane pržene lješnjake.
Podsjećamo, na www.veganopolis.net može se prijaviti na Vege izazov, besplatni servis putem kojega na adresu e-pošte kroz 30 dana stižu informacije i zanimljivosti o veganstvu, recepti i savjeti za pripremu jednostavnih, brzih i ukusnih veganskih jela. Najguglanija kuharica s receptima omiljenih jela u veganskom ruhu, popraćena privlačnim fotografijama, može se pronaći na www.prijatelji-zivotinja.hr.
Foto: RHJ/Getty Images via Guliver, Prijatelji životinja