U Zagrebu se održavaju radionice art terapije za lakše svladavanje svakodnevnih briga i stresa
Brojna su istraživanja pokazala da bavljenje umjetnošću, u njezinim raznim oblicima, može biti vrlo pozitivno za mentalno zdravlje. Tu se pojavila ...
Kao vodeći proizvođač kave na hrvatskom tržištu, Franck je posvećen razvoju kulture ispijanja kave, ritualima pripreme i istinskog uživanja u kavi. Upravo će to posjetitelji moći doživjeti u novootvorenom Johannu Francku u Zagrebu, mjestu na kojem će tijekom dana moći uživati u svom omiljenom napitku, ali i sudjelovati u raznim događanjima vezanim uz kavu.
Prvi mjesec nakon otvorenja Johanna Francka bit će u znaku Franck 100% Arabice s okusom lješnjaka i čokolade, pri čemu će svaki tjedan biti posvećen jednom od mogućih načina spravljanja ove premium mljevene kave za domaćinstvo. Tako će u prvom razdoblju Franckovi baristi kavu pripremati pomoću metode french pressa i tako, posjetiteljima pružiti jedinstveni doživljaj ispijanja kave „kao kod kuće“. U narednim tjednima posjetitelji će moći isprobati 100% Arabicu pripremljenu na klasičan način u džezvi, kafetijeri i kao filtar kavu.
Franckova 100% Arabica premium je kava nastala mješavinom pomno odabranih zrna isključivo sorte arabica, a stekla je mnoštvo poklonika već u prvoj godini nakon uspješnog lansiranja na tržište. Posebnim načinom mljevenja Franckov je razvojni tim postigao optimalan omjer grubih i finih čestica, što 100% Arabici jamči jednako bogat okus bez obzira na način pripreme, a posebno prilagođen proces prženja kave oslobađa najbolje arome skrivene u zrnu, dajući joj konačni okus i miris kave u kojoj uživamo.
Uz mljevenu kavu kako se priprema u domaćinstvu, kavoljupci će u Johannu Francku moći upoznati bogati i raznovrsni svijet kava koji će najesen biti predstavljen i kroz ponudu rijetkih „speciality“ kava iz različitih „origina“, odnosno zemalja uzgoja od kojih svaka ima svoje posebnosti u aromi, mirisu i okusu. Također, u planu su i atraktivne radionice i ljetne promocije proizvoda poput Franck ljetnih koktela od kave i sl.