Trik pomoću kojeg ćete kruh duže održati svježim
Mnogi se trude što je moguće duže održati kruh svježim i poslije toliko savjeta misle da su našli pravi recept za to. Vjerojatno i vi s ovim ciljem...
Sastojci:
300 g jagoda
3 jajeta
1 šalica mlijeka
200 g kiselog vrhnja (20% mliječne masti)
350 g slatkog vrhnja
1 vrećica crvenog želatina
4 žlice šećera z sok od pola limuna
100 g meda
Priprema:
1. Na pari skuhati fil od žumanjaka, mlijeka i šećera, dodati omekšali želatin i smjesu malo prohladiti
2. Kad se počne želatirati, dodati kiselo vrhnje 0,6 izgnječenih jagoda 0,250 ml umućene slatkog vrhnja, limunov sok i umućena bjelanjca.
3. Odvojiti 6 jagoda za dekoraciju i isjeći ih na ploške.
4. Preostale jagode usitniti i pomiješati s medom.
5. U čaše naizmjenično ulijevati smjesu od vrhnja i pire od jagoda. Kupove ostaviti 2 sata u frižderu, a zatim ih ukrasiti šlagom i jagodama.