Kup od jagoda

by | 30 svibnja, 2012

 

Sastojci:

300 g jagoda

3 jajeta

1 šalica mlijeka

200 g kiselog vrhnja (20% mliječne masti)

350 g slatkog vrhnja

1 vrećica crvenog želatina

4 žlice šećera z sok od pola limuna

100 g meda

 

Priprema:

1. Na pari skuhati fil od žumanjaka, mlijeka i šećera, dodati omekšali želatin i smjesu malo prohladiti
2. Kad se počne želatirati, dodati kiselo vrhnje 0,6 izgnječenih jagoda 0,250 ml umućene slatkog vrhnja, limunov sok i umućena bjelanjca.
3. Odvojiti 6 jagoda za dekoraciju i isjeći ih na ploške.
4. Preostale jagode usitniti i pomiješati s medom.
5. U čaše naizmjenično ulijevati smjesu od vrhnja i pire od jagoda. Kupove ostaviti 2 sata u frižderu, a zatim ih ukrasiti šlagom i jagodama.

Tagovi: