3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i umutiti mikserom.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati šaum od bjelanjaka sa smjesom od žumanjaka, dodati brašno, gustin i kakao te polako promiješati.
4. U okruglom kalupu za tortu od pripremljene smjese ispeći biskvit na 200 ºC. Pečeni i ohlađeni biskvit poprskati čokoladnim mlijekom.
Krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije i gustinom. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri, a maline izmiksati.
4. Ohlađeni puding podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati nabubrenu želatinu, miksane maline i promiješati. U drugi dio dodati 100 g otopljene čokolade i 150 g omekšanog margarina te umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Biskvit vratiti u kalup za tortu i premazati je kremom od malina.
2. Zatim poslagati red ”petit beurre” keksa prethodno natopljenog u mlijeko i prekriti kremom od čokolade.
3. Preostalu čokoladu i margarin otopiti na pari i preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana