Lagani voćni kolač

by | 9 ožujka, 2013

POTREBNO JE:

Za koru:

  • 200 g petit beurre keksa
  • 200 g mljevenih keksa
  • 2 dl mlijeka
  • 3 kisele jabuke (700 g)
  • 3 banane (500 g)
  • 150 g mljevenih oraha
  • 1 žlica ruma
  • 100 g šećera

Za kremu:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 100 g šećera
  • 8 dl mlijeka
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 2 šlaga

PRIPREMA:

Kora:

1. Jabuke i banane oguliti i izribati na krupno.

2. Ribano voće pomiješati s mljevenim keksima, orasima i šećerom. Dobro izmiješati da bi se dobila kompaktna smjesa.

Krema:

1. U posudu uliti 6 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.

2. Posebno razmutiti puding od vanilije i preostalo mlijeko te dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.

3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag pa pomiješati s ohlađenim pudingom i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Petit beurre kekse natopiti u mlijeko, a zatim njima obložiti pravokutni kalup (20×30 cm).

2. Preko njih nanijeti kremu od voća i poravnati pa premazati kremom od vanilije.

3. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i rasporediti preko kreme. Gotov kolač ostaviti da se stegne, a zatim ga narezati na kocke.

Savjet plus: Ukoliko nemate pravokutni kalup, kolač možete pripremiti u običnoj tepsiji.

Preporučeno piće: Limunada

Izvor: Dobra hrana