Langoši sa sirom

by | 17 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 2 srednja krumpira
  • 25 g svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 2 dl mlijeka
  • 4 dl ulja
  • 2 dl vrhnja
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g sira
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Krumpir u ljusci skuhati u slanoj vodi, a potom ga oguliti i ispasirati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mlako mlijeko, kvasac, šećer i žličicu brašna pa promiješati i ostaviti da nadođe.
3. U posudu za miješanje staviti polovinu brašna, dodati sol i ispasiran krumpir pa dodati nadošao kvasac i 4 žlice ulja. Ručno mijesiti uz postepeno dodavanje brašna dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo tijesto premijesiti, potom trgati male komade, oblikovati u krug, ručno istanjiti i pržiti u vrućem ulju najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumeni.
5. Posebno pomiješati vrhnje, usitnjeni češnjak i mješavinu začina po želji i promiješati.
6. Pržene langoše premazati umakom od vrhnja i posipati ribanim sirom.

Izvor: Dobra hrana