Emocionalno nedostupni partneri: Što kad blagdani dodatno naglase problem?
Blagdani, osobito Božić, mahom se percipiraju kao vrijeme ljubavi, obiteljskog okupljanja i zajedništva. I dok mnogi uživaju u svečanoj atmosferi, ...
Stiže nam proljeće, mnogima omiljeno godišnje doba – zašto se ne biste potrudili da bude nezaboravno i osnažujuće? Pozovite svoje najdraže gošće na druženje, bilo da je riječ o mami i sestri, kolegicama s posla, prijateljicama ili susjedi kojoj bi baš dobro došao mali predah i napravite brunch uz koji ćete svi napuniti baterije i pritom okačiti nekoliko vrlo fotogeničnih fotki na Instagram.
Tehnički, brunch se priprema ujutro, između doručka i ručka, no kad ga pripremite na ovako šarmantan način, nitko vam neće zamjeriti ako ga priredite nakon posla, na balkonu ili u svom dnevnom boravku.
Bez brige, to ne znači da ćete morati satima stajati ispred štednjaka. Donosimo ideje uz koje ćete u najviše pola sata pripremiti brunch iz snova, a pritom ne smijete zaboraviti ni nova cool bezalkoholna pića na sceni iz linije Somersby 0.0%.
Kako pripremiti elegantan kućni tulum u kratkom roku? Poslužite ono što svi vole i dodajte nekoliko detalja s WOW efektom koji će vašim gošćama razvući lice uz osmijeh. Uz dobar soundtrack u pozadini (predlažemo miks retro francuskih hitova), lijep buket cvijeća, Somersby 0.0% na stolu i nekoliko ideja koje vam donosimo, svi će se pitati kad ćete ih ponovno pozvati u goste.
Izvadite rokovnik i zabilježite sve što vam je potrebno jer će vam u ovom slučaju organizacija biti važnija od izvedbe koja bi uz ovako jednostavne ideje trebala proći uistinu glatko.
Ako nešto ne ispadne kako ste zamislili, nemojte očajavati – vesela domaćica ionako je gostima bitnija od savršeno dekorirane hrane na tanjuru.
Umjesto klasičnih narezaka, poslužite kraljicu društvenih mreža – toplu salatu s burattom, koju ćete brzo pripremiti u pećnici.
U vatrostalnu posudu ubacite prerezane cherry rajčice, prelijte ih maslinovim uljem i začinite, a zatim dodajte burratu. Ubacite u pećnicu dok se rajčice “ne rastope“, a zatim poslužite uz kriške francuskog kruha ili krekere.
Vjerojatno ste već čuli da su bezalkoholni napici uzbudljivih okusa apsolutni hit 2024. godine. Pića s nula posto alkohola idealna su za ovakav tip druženja jer uz njih možete spojiti najbolje od dva svijeta – uživati u glamuru pjenušavog pića i bez brige drugi dan ustati ujutro.
Naš ovosezonski favorit apsolutno je Somersby Jagoda i Limeta, fantastičnog okusa i zavodljive boje koja baš dobro pristaje uz lepršav brunch pripremljen na sunčan proljetni dan.
Svakako ga poslužite rashlađenog u zgodnim čašama i s limetom na rubu, a ako želite otići korak dalje, smiksajte jagode i zamrznite ih u kalupe za sladoled na štapiću pa pred samo posluživanje ubacite u čašu.
Ako ste u stisci s vremenom, nema mjesta panici. U pekarnici kupite nekoliko različitih vrsta peciva i pokoji muffin (mini izdanja uvijek su dobra ideja), a zatim u dućanu izaberite dvije vrste grožđa uz koje ćete svoje plate s pecivima prezentirati kao prizor iz luksuznog hotela.
Je li netko pitao za Mimozu? Plata s već pripremljenim narančastim pjenušavim napicima posluženima u čašama za šampanjac uvijek izgleda glamurozno, a mi vam savjetujemo da iznenadite svoje goste i poslužite nešto modernije – fantastičan pjenušavi bezalkoholni cider Somersby Mandarina osvježavajućeg okusa koji očarava na prvi gutljaj.
Ukrasite voćem i papirnatim slamkama pa poslužite uz orašaste plodove i sušeno voće.
Ovo je i vaš dan pa potražite prečac u svemu. Poslužite nekoliko varijanti sendviča s avokadom čija će zelena boja i svilenkasta tekstura donijeti pravo osvježenje na vaš stol. U kombinaciji s mozzarellom, rotkvicama, cherry rajčicama, dimljenim lososom ili pršutom – vaše gošće jedva će moći odabrati za kojim će prije posegnuti.
Neka nezaboravna proljetna sezona započne!
Foto: PR