1. Luk i vratinu narezati na kockice, češnjak protisnuti, a sir krupno naribati.
2. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati meso te i njega kratko popeći da promijeni boju. Potom doliti sok od rajčica i pirjati dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj kuhanja dodati vratinu.
3. Posebno u manjoj posudi otopiti maslac pa dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati narezanu mozzarellu i začine po želji pa miješati da se sir otopi.
4. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red kora za lazanje od špinata. Premazati ih s malo nadjeva od mesa, potom preliti s malo bešamel umaka i posipati s malo sira. Postupak nadijevanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Posljednji red kora za lazanje preliti bešamel umakom i posipati sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.