Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za bešamel umak:
Priprema:
1. Pomoću noža neoguljene tikvice uzdužno razrezati na listove. Potom listove popržiti s obje strane na malo ulja da porumene.
2. Mozzarellu narezati na kockice, a sir naribati na krupno.
3. Tijesto za lazanje kratko prokuhati u proključaloj vodi s nekoliko kapi ulja.
4. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti maslac pa dodati brašno i kratko popržiti. Zatim uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mlijeko dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan, muškatni oraščić i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti malo bešamel umaka. Prekriti ga listovima lazanja, preliti s malo umaka i kečapa pa poslagati red tikvica i šunke. Posuti s malo mozzarelle i sira. Isti postupak nadjevanja ponavljati dok se ne utroši materijal. Završiti listovima lazanje, preliti ih bešamelom i posuti sirom. Lazanje peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana