1. Šampinjone narezati na listove, pelati rajčicu na krupnije kocke, luk sitno nasjeckati, sir krupno naribati.
2. Na malo ulja popirjati luk kako bi postao staklast, dodati mljeveno meso, te i njega kratko popirjati.
3. Zatim dodati pelati i sok od rajčice, mljevenu papriku, šampinjone i začine po želji. Pirjati na umjerenoj temperaturi.
4. Posebno umutiti jaja, vrhnje, mlijeko, neutralno vrhnje i dodati začine po želji.
5. Četvrtastu tepsiju nauljiti te 4 komada tost kruha umočiti u pripremljenu smjesu od jaja i poslagati na dno tepsije. Posuti polovicom ribanog sira, nanijeti mesni nadjev i ravnomjerno rasporediti.
6. Preko mesnog nadjeva nanijeti preostali sir i prekriti natopljenim komadima tosta. Preliti ostatkom smjese od jaja i protresti posudu kako bi se nadjev ravnomjerno rasporedio.
7. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.