Trik pomoću kojeg ćete kruh duže održati svježim
Mnogi se trude što je moguće duže održati kruh svježim i poslije toliko savjeta misle da su našli pravi recept za to. Vjerojatno i vi s ovim ciljem...
Potrebno:
1 kg špinata, 250 g lazanji, 1 češanj bijelog luka, 2 žlice maslaca, 300 g svježeg sira, 200 g kiselog vrhnja, 1 glavica crvenog luka, 150 g izribanog topivog sira, muskatni orah, papar, sol
Priprema:
Na rastopljenom maslacu propržite sitno sjeckani crveni i bijeli luk. Očistite i operite špinat, pa ga prokuhajte u vreloj vodi. Zatim ga ocijedite i pomiješajte s lukom. Začinite muskatnim orahom, posolite i popaprite. Sir pomiješajte s vrhnjem, podgrijte, pa posolite i popaprite. U dobro namašćen pleh naizmjenično redajte lazanje, špinat i sos sa sirom. Završite sosom. Pospite topivim sirom i pecite u rerni na 200 stupnjeva oko 45 minuta.