Lažna pizza

by | 21 rujna, 2013

Sastojci:

  • 400 g tjestenine (pužići ili sl.)
  • 200 g mozzarelle
  • 150 g sira
  • 200 g šunke
  • 400 g pelata rajčica
  • 2 zelene paprike
  • 1 žlica pirea od rajčica
  • 3 mlada luka
  • 2 dl vrhnja
  • 1 jaje
  • 1 dl mlijeka
  • 30 g parmezana
  • 0,5 dl ulja
  • origano, mješavina začina

Priprema:

1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, mozzarellu, pelate rajčica, papriku i šunku narezati na kocke, mladi luk na kolutove, a sir krupno naribati.
2. Na malo ulja popržiti mladi luk, te dodati papriku i pelate rajčica, pa pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok povrće ne omekša.
3. U omekšalo povrće dodati šunku, pire od rajčica i origano, začiniti po želji i pirjati još 5 minuta.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu usuti 1/3 tjestenine, zatim nanijeti sloj pripremljenog nadjeva, posipati mozzarellom i sirom, isti postupak ponoviti jednom, te završiti tjesteninom.
5. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, vrhnje i mlijeko, preliti preko posljednjeg sloja tjestenine i posipati parmezanom.

Izvor: Dobra hrana