Trik pomoću kojeg ćete kruh duže održati svježim
Mnogi se trude što je moguće duže održati kruh svježim i poslije toliko savjeta misle da su našli pravi recept za to. Vjerojatno i vi s ovim ciljem...
Čokoladna torta koja je jednako ukusna kao Sacher torta, a lakše se pravi
Sastojci za biskvit:
Krema:
Glazura:
Priprema:
1. Sjediniti brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu, pa dodati jogurt i ulje, kao i sok i rendanu koru naranče. Mutite mikserom par minuta.
2. Polovicu smjese izlijte u kalup, obložen papirom za pečenje i pecite na 200 C oko 25 minuta. Na isti način ispecite i drugu polovicu smjese.
3. Na laganoj vatri otopiti marmeladu od marelica. Polovinom premazati jednu koru, preklopiti drugom korom, pa premazati cijelu tortu s ostatkom marmelade.
4. Ohladiti tortu 30-tak minuta. Otopiti margarin i čokoladu, pa dodati šećer, mlijeko i ulje.
Miješati dok se ne dobije glatka smjesa. Cijelu tortu preliti glazurom, ukrasiti po želji i dobro ohladiti u frižideru.