Ledene kocke s breskvama

by | 26 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 350 g ”petit beurre” keksa
  • 3 dl mlijeka

Za kremu I:

  • 1 l vode
  • 150 g šećera
  • 500 g bresaka
  • 2 pudinga od vanilije

Za kremu II:

  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 4 žlice šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 10 g želatine

Priprema:

Krema I:

1. Breskve oguliti, odvojiti od koštice i narezati na kockice.
2. U posudu uliti 9 dl vode, dodati šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati breskve te i njih kratko prokuhati.
3. Posebno umutiti preostalu vodu s pudingom od vanilije, dodati u vodu s breskvama i kuhati dok se ne zgusne.

Krema II:

1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Kiselo vrhnje umutiti sa šećerom i vanilin šećerom pa pomiješati sa šlagom od slatkog vrhnja, želatinom i polako promiješati.

Završni postupak:

1. U odgovarajuću tepsiju poslagati kekse natopljene mlijekom.
2. Preko preliti toplu kremu od bresaka i prekriti redom natopljenih keksa.
3. Ostaviti da se ohladi, a zatim premazati kremom II i staviti u hladnjak da se stegne.

Izvor: Dobra hrana