
Dva korisna recepta gotova za pola sata s mnoštvom okusa i proteina
Prije svega, treba zaboraviti na rigorozne dijete, raznorazne napitke ili čarobne tablete. Ništa od toga neće stvarno sto posto pomoći želimo li li...
Što kažete na jedan ukusni, hranjivi ručak? Nakon što je s nama podijelio svoj hit gulaš od gljiva, Matei s bloga Plant-based Full of Taste ovog nam je puta pripremio recept za pečeno povrće i hummus od mrkve.
Osim što ovo jelo može poslužiti kao dobar međuobrok, definitivno može zamijeniti i ručak ili večeru, osobito onih dana kad nam je brzina glavni kriterij.
Sastojci (za 3 osobe):
• 300 g slanutka
• 500 g mrkve
• 500 g batata
• 500 g cvjetače
• 250 g kupusa
• začini: sol, papar, chilli, crvena paprika, kurkuma, aceto balsamico, ružmarin
• tahini pasta
• limunov sok
Priprema:
1. Slanutak namočite najmanje 3-4 sata prije pečenja. Batat i mrkvu očistite i narežite na tanke kriške. Cvjetaču narežite na kriške ili samo natrgajte na veće komade.
2. Slanutak stavite kuhati u vodu 30 minuta dok ne omekša. Nakon što je omekšao, odvojite dio slanutka (oko 100 g) i malo vode od kuhanja koju ćete koristiti za hummus.
3. Batat, mrkvu i cvjetaču začinite u zdjeli sa solju, paprom, chillijem, crvenom paprikom, maslinovim uljem i ružmarinom. Posložite u protvan te stavite peći u pećnicu 30 minuta na 200 °C, te još 10 minuta pecite na 220 °C.
4. Nakon što je povrće pečeno, odvojite dio mrkve (oko 100 g) te u sjeckalici pomiješajte kuhani slanutak, pečenu mrkvu, maslinovo ulje, tahini pastu i limunov sok kako biste napravili hummus.
5. Kupus naribajte i začinite solju, paprom, maslinovim uljem i acetom balsamicom te poslužite uz ovo jelo.
Foto: Plant-based full of taste
Moglo bi vas zanimati…
https://www.ljepotaizdravlje.hr/lifestyle/u-kuhinji-s-mateijem-s-bloga-plant-based-full-of-taste
https://www.ljepotaizdravlje.hr/lifestyle/matei-s-bloga-plant-based-full-of-taste-je-s-nama-podijelio-famozi-recept-za-gulas-od-gljiva
https://www.ljepotaizdravlje.hr/lifestyle/5-domacih-instagram-profila-na-kojima-pronalazimo-inspiraciju-za-pripremu-biljnih-jela