Lignje punjene puretinom

by | 2 rujna, 2013

Sastojci:

  • 600 g očišćenih krupnijih lignji
  • 200 g purećeg bijelog mesa
  • 100 g mozzarelle
  • 1 glavica luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl soka od rajčica
  • 2 dl juneće juhe
  • 1/2 vezice peršina
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 250 g kukuruznog griza
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Krakove lignji sitno nasjeckati, a tijelo ostaviti u komadu. Mozzarellu narezati na kocke, a luk i peršin što sitnije nasjeckati. Puretinu samljeti u stroju za mljevenje mesa.
2. Na malo ulja popeći luk, a zatim dodati krakove lignji i mljeveno meso, te pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok svi sastojci ne omekšaju. Jelo skloniti sa štednjaka, dodati mozzarellu i začine po želji.
3. Pripremljenim nadjevom puniti lignje, pa ih zatvarati čačkalicama.
4. Punjene lignje popeći na ostatku maslinovog ulja, doliti bijelo vino, sok od rajčica i juhu, dodati peršin i začine po želji te kuhati na umjerenoj temperaturi 25 minuta.
5. Kukuruzni griz pripremiti prema uputama s vrećice, te ga odmah uliti u tepsiju i ostaviti da se ohladi. Zatim odgovarajućim modlima vaditi željene oblike i služiti kao prilog uz punjene lignje.

Izvor: Dobra hrana