1. Krakove lignji sitno nasjeckati, a tijelo ostaviti u komadu. Mozzarellu narezati na kocke, a luk i peršin što sitnije nasjeckati. Puretinu samljeti u stroju za mljevenje mesa. 2. Na malo ulja popeći luk, a zatim dodati krakove lignji i mljeveno meso, te pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok svi sastojci ne omekšaju. Jelo skloniti sa štednjaka, dodati mozzarellu i začine po želji. 3. Pripremljenim nadjevom puniti lignje, pa ih zatvarati čačkalicama. 4. Punjene lignje popeći na ostatku maslinovog ulja, doliti bijelo vino, sok od rajčica i juhu, dodati peršin i začine po želji te kuhati na umjerenoj temperaturi 25 minuta. 5. Kukuruzni griz pripremiti prema uputama s vrećice, te ga odmah uliti u tepsiju i ostaviti da se ohladi. Zatim odgovarajućim modlima vaditi željene oblike i služiti kao prilog uz punjene lignje.