3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Priprema:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
1. Umutiti omekšao margarin sa šećerom u prahu pa dodati vrhnje i žumanjke i dobro izmiješati.
2. Zatim postupno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo te ručno mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude.
3. Zamiješeno tijesto uviti u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku na sat vremena.
Nadjev:
1. U manju zdjelu doliti mlijeko, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Potom dodati griz i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj dodati vanilin šećer i mljeveni mak te sve zajedno kratko prokuhati.
3. U ohlađeni nadjev dodati dva umućena žumanjka, snijeg od četiri bjelanjaka i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Odstajalo tijesto podijeliti na dva dijela. Svaki dio istanjiti na debljinu od 0,5 cm i oblikovati u pravokutnike veličine tepsije.
2. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i u nju položiti jednu koru od tijesta. Premazati je nadjevom od maka i preklopiti drugom korom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana