Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. U manjoj posudi pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer, 1 žličicu brašna i kvasac te dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, preostalo mlijeko, nadošao kvasac, jedno jaje i malo soli po želji pa promiješati. Zatim pomalo dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Omekšao margarin pomiješati s feta sirom i umutiti mikserom.
4. Zamiješeno tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 1 cm. Premazati ga trećinom smjese od margarina i sira pa zarolati i ostaviti da miruje 20 minuta. Postupak ponoviti još dva puta.
5. Pripremljeno tijesto na kraju istanjiti u pravokutnik debljine 1 cm, a zatim okruglim kalupom promjera 10 cm izvaditi pogačice. Dobivene pogačice zarolati.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pripremljene kiflice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana