Lisnate kiflice

by | 14 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna tip 400
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 2,5 dl mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 2 jaja
  • 150 g margarina
  • 150 g feta sira
  • sezam, sol

Priprema:

1. U manjoj posudi pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer, 1 žličicu brašna i kvasac te dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, preostalo mlijeko, nadošao kvasac, jedno jaje i malo soli po želji pa promiješati. Zatim pomalo dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Omekšao margarin pomiješati s feta sirom i umutiti mikserom.
4. Zamiješeno tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 1 cm. Premazati ga trećinom smjese od margarina i sira pa zarolati i ostaviti da miruje 20 minuta. Postupak ponoviti još dva puta.
5. Pripremljeno tijesto na kraju istanjiti u pravokutnik debljine 1 cm, a zatim okruglim kalupom promjera 10 cm izvaditi pogačice. Dobivene pogačice zarolati.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pripremljene kiflice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana