Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm. Modlicom u obliku kruga na tijestu izvaditi željene oblike. Potom uzeti malo manju modlu te pomoću nje na polovini krugova od tijesta izvaditi prstenove.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega poslagati podloge od tijesta u obliku krugova. Rubove krugova od tijesta premazati umućenim jajetom i na njih prilijepiti prstenove također u obliku krugova. Prstenove premazati umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok se tijesto ne razlista i porumeni.
3. Dok se tijesto peče, pripremiti paštetu. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
4. Pomiješati tunjevinu, luk, 50 g zelenih maslina, kisele krastavce, margarin, senf, sok od limuna i začine po želji. Izmiksati kako bi se dobila fina pašteta.
5. Pečene lisnato napuniti paštetom od tunjevine i ukrasiti maslinama.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept