3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za biskvit:
15 bjelanjaka
12 žlica šećera
6 žlica brašna
1,5 vrećice praška za pecivo
90 g ribane crne čokolade
150 g mljevenih pečenih lješnjaka
Krema I:
15 žumanjaka
150 g šećera
200 g crne čokolade
250 g margarina
1 krem šlag s okusom čokolade
200 g mljevenih pečenih lješnjaka
Krema II:
6 vrećica šlaga
150 g sjeckanih pečenih lješnjaka
100 g ribane bijele čokolade
Za dekoraciju:
100 g čokolade za kuhanje
0,5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 4 žlice šećera i ostaviti da se šećer otopi.
2. Zatim dodati 2 žlice brašna, 1/2 praška za pecivo, 30 g ribane čokolade, 50 g mljevenih pečenih lješnjaka i polako promiješati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dvije kore.
Krema I:
1. Pomiješati žumanjke sa šećerom i na pari uz neprestano miješanje otopiti šećer.
2. Zatim dodati izlomljenu čokoladu i uz neprestano miješanje je otopiti. Skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smjesu dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Krem šlag od čokolade pripremiti prema uputama s vrećice i dodati u pripremljenu kremu. Na kraju dodati mljevene lješnjake i dobro promiješati.
Krema II:
1. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice.
2. Dodati u njega ribanu bijelu čokoladu, sjeckane pečene lješnjake i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom kreme I, zatim nanijeti polovinu kreme II i preklopiti drugom korom.
2. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Čokoladu za kuhanje pomiješati sa slatkim vrhnjem i otopiti na pari. Potom je preliti preko torte i ukrasiti po želji.
Savjet plus: Za pripremu ove torte odaberite bijelu čokoladu za kuhanje, a ne mliječnu.
Izvor: Dobra hrana