Losos u tortilji

by | 25 ožujka, 2015

Donosimo vam recept za fantastično glavno jelolosos u tortilji.

losos-u-tortilji

Potrebno je (za 1 osobu):
– 1 tortilja (ima ih u svakom supermarketu), 50 g dimljenog lososa, 100 g kiselog vrhnja, 50 g paprike, 50 g krastavca

Priprema:
– Tortilju premažite kiselim vrhnjem, po ukusu posolite i popaprite, pa preko nje stavite komadiće lososa (nepravilno narezane).
– Na jednu polovinu tortilje (onu koja će, kad se uvije, biti u unutrašnjem dijelu) poslažite papriku i krastavac, prethodno narezane na štapiće.
– Umotajte tortilju i popecite je na tavi, tek toliko da dobije boju i koricu.
– Potom napravite osvježavajući umak od mješavine začina, bosiljka, maslinovog ulja i limunovog soka, a koliko ćete čega staviti, ovisi o vašem ukusu.
– Ovu jednostavnu salsu možete preliti preko tortilje, koju ste prethodno narezali, ili poslužiti u posebnoj posudici.

Foto: Mladen Sekulić
Info: Queen’s Astoria Design Hotel