Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Meso narezati na tanke šnicle, izlupati ga, posoliti i uvaljati u brašno. Pripremljene šnicle popeći na vrućem ulju, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. U masnoću od mesa dodati sitno sjeckani češnjak i brašno, popeći 1-2 minute, doliti bijelo vino i sok od rajčica pa kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući dok se umak ne zgusne.
3. Pred kraj kuhanja vratiti šnicle u umak, dodati hren i začiniti po želji.
4. Krumpir oguliti, narezati ga na kocke, skuhati u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz šnicle. Posluženo jelo ukrasiti sitno sjeckanim peršinom.
Izvor: Dobra hrana