Mahune s vrhnjem

by | 16 rujna, 2013

Sastojci:

  • 1 kg mladih mahuna
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 manji korijen celera
  • 1 mrkva
  • 2 žumanjka
  • 2 dl vrhnja
  • 1 žlica gustina
  • 2 žlice maslaca
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Mahune očistiti i narezati na manje komade, luk sitno nasjeckati, celer i mrkvu očistiti te krupno naribati.
2. Na maslacu popržiti luk i češnjak, zatim dodati mahune, mrkvu i celer, pa kratko popržiti a potom pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok povrće ne omekša.
3. Omekšalo povrće dodati začine po želji. Pred kraj kuhanja varivo posipati s malo gustina kako bi se zgusnulo, a zatim dodati mješavinu vrhnja i žumanjaka.

Izvor: Dobra hrana