U subotu, 9. prosinca, u Radićevoj 12 u Zagrebu, svi znatiželjnici i ljubitelji dobre hrane neka budu spremni za još jedan adventski manifesto bogatih okusa i mirisa.
S početkom u 17 sati, družba Majstor kuhara: Dario Lide i Matko Bukovec, u Dida Boža Gift Shopu pripremat će besplatne blagdanske delicije. Ovi dečki, zajedno sa svojim proslavljenim chefom, Brankom Ognjenovićem – promiču kulinarsku inovativnost, te će uz podršku Dida Bože ovih blagdana iznenaditi sve znatiželjne gurmane.
Prva na redu je prošli tjedan bila sočna i raskošna Jesenska rolada s hrskavim povrćem, punjena Dida Boža pekmezima i smokvenjakom, dok će ovu subotu okupljeni moći uživati u parenim knedlama punjenim Dida Boža džemom u umaku od vanilije i Didinom božićnom punču.
Posjetitelji cooking showa i kupci proizvoda, za koje je pripremljeno mnoštvo novih hrvatskih eko proizvoda, poput ručno rađenih čoko pralina, također imaju priliku sudjelovati u izvlačenju nagrade grupnog cooking tečaja u kulinarskoj učionici Majstor kuhara.
Najsretniji će moći, po principu jedan-na-jedan, kuhati s Brankom i njegovim dečkima u prostorijama udruge Majstor kuhara, koristeći inovativne recepte koje su zajedno razvijali.
Dida i Majstor kuhari za tri subote zaredom, 02., 09. i 16. prosinca, u Radićevoj 12, priređuju raskošnu kuharsku zabavu koju nikako ne biste trebali propustiti!
Punjena jesenska rolada s hrskavim povrćem, punjena Dida Boža pekmezima i smokvenjakom
(normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 45 minuta)
Potrebno je:
– 600 g svinjskog filea
– 30 g Dida Boža džema od smokve i naranče
– 20 g Dida Boža pekmeza od šljiva
– 15 g Dida Boža smokvenjaka
– 1 g čilija
– 4 g mljevenog šarenog papra
– 10 g soli
– 25 g maslaca
– 1 veća mrkva
– ¼ celera
– 1 poriluk
– 1 crvena paprika
– 1 glavica crvenog luka
– 0,5 dcl maslinovog ulja
Priprema jela:
Svinjski file rastvorite i uz pomoć bata za meso napravite pravokutnu tanku postelju koju punite s Dida Boža džemom od smokve, pekmezom od šljive, čilijem i listićima smokvenjaka. Sve dobro zarolajte, začinite i zavežite špagom za kuhanje. Meso popržite na tavi na maslinovom ulju sa svih strana. Premjestite roladu na pleh za pečenje te završite u pećnici na 160°C 20 minuta (program ventilacija). Povrće narežite na tanke trakice i sotirajte na maslacu u tavi, lagano začinite i poslužite ga kao prilog uz roladu. Gotovu roladu narežite na ploške i prelijte dobivenim umakom od pečenja.