3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za kore s makom:
Krema I:
Krema II:
Priprema:
Kore od maka:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom dodati mljeveni mak, brašno i promiješati. U plehu obloženom papirom za pečenje na 200 ºC ispeći koru.
3. Pečenu koru uzdužno prerezati napola da se dobiju dvije kore.
Krema I:
1. U zdjelu uliti 4 dl mlijeka i šećer pa ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko, puding i žumanjke. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. Ohlađeni puding pomiješati s margarinom i umutiti.
Krema II:
1. Slatko vrhnje umutiti u šlag. Potom je podijeliti na dva dijela pa jedan dio ostaviti za premazivanje kolača.
2. U drugi dio dodati šlag fiks i ribanu koricu limuna te umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom kreme od vanilije, zatim nanijeti kremu od slatkog vrhnja i ostaviti da se stegne.
2. Zatim nanijeti preostalu kremu od vanilije, preklopiti drugom korom i premazati ostatkom šlaga od slatkog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana