Makroni s čokoladom

by | 29 siječnja, 2013

  • 480 g šećera
  • 280 g mljevenih badema
  • 7 bjelanjaka

Za kremu:

  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati mljevene bademe i polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smjesu uliti u slastičarsku vrećicu s ravnim otvorom bez nastavka. Istiskivati kremu iz vrećice i oblikovati makrone, a zatim ih ostaviti da odstoje 15 minuta.
4. Makrone staviti u zagrijanu pećnicu na 170 ºC s odškrinutim vratima i peći 15 minuta. Potom ih izvaditi i ostaviti da se ohlade.
5. Kada se ohlade, papir premazati vodom da se lakše odvoje.

Krema:
1. Čokoladu izlomiti i pomiješati sa slatkim vrhnjem, pa kuhati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Kremu ostaviti da se ohladi pa ju umutiti mikserom.

Završni postupak:
1. Po dva ohlađena makrona spajati pripremljenom kremom da bi se dobilo 40 kolačića.

Izvor: Dobra hrana