3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za kremu:
Priprema:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati mljevene bademe i polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smjesu uliti u slastičarsku vrećicu s ravnim otvorom bez nastavka. Istiskivati kremu iz vrećice i oblikovati makrone, a zatim ih ostaviti da odstoje 15 minuta.
4. Makrone staviti u zagrijanu pećnicu na 170 ºC s odškrinutim vratima i peći 15 minuta. Potom ih izvaditi i ostaviti da se ohlade.
5. Kada se ohlade, papir premazati vodom da se lakše odvoje.
Krema:
1. Čokoladu izlomiti i pomiješati sa slatkim vrhnjem, pa kuhati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Kremu ostaviti da se ohladi pa ju umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Po dva ohlađena makrona spajati pripremljenom kremom da bi se dobilo 40 kolačića.
Izvor: Dobra hrana