Mali trikovi za brže kuhanje

by | 2 kolovoza, 2014

Želite ukusan obrok koji je gotov za nekoliko minuta? Uz pomoć ovih jednostavnih savjeta omiljene recepte moći ćete pripremiti gotovo dvostruko brže, a što je još bolje, okus se neće pokvariti!

kuvanje

Ne odmrzavajte ribu

Čekanje da se riba i morski plodovi odmrznu može predstavljati pravu gnjavažu i trošak vremena. Kalifornijski kuhar Jesse Cool savjetuje da taj korak jednostavno preskočite.

Prilikom pripreme pečene ili kuhane ribe jednostavno kuhajte/pecite nekoliko minuta duže od uobičajenog. Kako se riba bude topila, tako će njezini prirodni sokovi poslužiti kao sočan umak.

Iskoristite toplu vodu

Tanjur domaće juhe s povrćem i rezancima je zdrav obrok, ali njegova priprema zahtjeva vrijeme. Isprobajte ovaj trik: u dubljoj posudi pomiješajte tanke rezance, začine, kocku za juhu (po želji), prstohvat soli, naribanu ili narezanu mrkvu, poriluk ili neko drugo povrće koje volite. Sve to prelijete vrućom vodom i pustite da odstoji 10-15 minuta. Rezanci i povrće će biti mekani i nježni, a voda će se pretvoriti u ukusnu juhu.

Zamrznite govedinu na kratko

Ako ste ikada pripremali jelo s govedinom, sigurno dobro znate koliko rezanje ovog mesa može biti frustrirajuće. Stoga odrezak mesa stavite u zamrzivač na 20 minuta i za to vrijeme pripremite ostale sastojke. Kada izvadite meso iz zamrzivača nećete imati problema s rezanjem.

Ne zagrijavajte samo pećnicu

Posuđe od lijevanog željeza odlično je za pripremu hrane, a priprema hrane u njemu može biti lakša ako ga prije kuhanja zagrijete u pećnici. Nije važno kuhate li krumpir ili piletinu – stavljanje sastojaka u već zagrijanu posudu ne samo da će skratiti vrijeme kuhanja, već će hrani dati i lijepu rumenu boju.

Izvor: Life Content