Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Kreativnost nema granica, pogotovo kada je u pitanju kuhinja i eksperimentiranje s namirnicama.
Veganska i vegetarijanska kuhinja ima puno više mogućnosti nego što možda možete i zamisliti, a sve što trebate je malo mašte. Ako ste oduvijek željeli isprobati vegansku kajganu, Marie Wasler, gastro influencerica, otkrila nam je svoj recept za ovaj sočni doručak koji može poslužiti i kao ručak ili večera.
Sastojci:
100 g dimljenog tofua
200 g običnog tofua
5 žlica maslinovog ulja
½ žličice kurkume
2 žličice crne soli (kala namak)
1 nasjeckani luk
1-2 žlice sojinog jogurta bez okusa
Priprema:
Tofu izdrobite rukama na male komadiće. Na zagrijanoj tavi stavite pržiti tofu s maslinovim uljem. Nakon 2-3 minute prženja, dodajte luk i pirjajte dodatnih 5 minuta. Nakon toga dodajte sojin jogurt kako bi kajgana dobila kremastu konzistenciju. Za kraj ju začinite s ostalim začinima, pržite još 2 minute i poslužite uz najdraže dodatke poput guacamolea, mikrozelenja, ukiseljenog luka i šnitu svježeg integralnog kruha.
Savjet: Kala namak je indijska sol koja oponaša okus jaja. Nju možete zamijeniti običnom solju, no ako želite oponašati klasičan okus kajgane, svakako preporučujem korištenje kala namaka.
Umjesto sojinog jogurta, možete izgnječiti zreli avokado i umiješati je na samom kraju.
Budite kreativni, eksperimentirajte s najdražim povrćem, dodajte svježe začinsko bilje po želji i ako volite ljuto, dodajte i malo chilija. Tofu kajgana je fina i kad je hladna i može se bez problema pripremiti navečer za ponijeti na posao idući dan.
Foto: Privatna arhiva