Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati sojin umak, maslinovo ulje, 2 žlice soka od limuna, šećer, đumbir i začine po želji.
2. Kotlete losos-pastrve potopiti u pripremljenu marinadu i ostaviti neka odstoji u hladnjaku najmanje dva sata.
3. Krumpir skuhati zajedno s ljuskom, a zatim ga ocijediti, oguliti i narezati na kocke.
4. Blitvu očistiti pa kratko blanširati u slanoj vodi kako bi omekšala te je ocijediti i narezati na kocke.
5. Luk očistiti i narezati na režnjeve.
6. U odgovarajućoj posudi pomiješati skuhani krumpir, blitvu, luk, preostali sok od limuna, malo maslinovog ulja i začine po želji. Polako promiješati.
7. Marinirane kotlete pastrve ocijediti od viška tekućine i ispeći na roštilju ili na tavi. Poslužiti s prilogom od krumpira i blitve.