Trik pomoću kojeg ćete kruh duže održati svježim
Mnogi se trude što je moguće duže održati kruh svježim i poslije toliko savjeta misle da su našli pravi recept za to. Vjerojatno i vi s ovim ciljem...
Jednostavna, brza i zdrava marmelada
SASTOJCI:
* 1kg jabuka
* 3 mandarine/300 g
* 1 čaša šećera
* 1 vanilin šećer
* Sok od jednog limuna
* 1/2 čaše vode
* Malo cimeta, po želji
PRIPREMA:
1. Zrele jabuke očistite od kožice i sjemenki. Izrežite in na kockice, stavite u širu posudu i kuhajte na jačoj vatri. Stalno miješajte drvenom kuhačom.
2. Kada se skuha sok od jabuka, prelijte s malo vode, dodajte vanilin šećer i poklopite.
3. Neka se tako kuha jednu minutu, otklopite i kada jabuke omekšaju propasirajte ih štapnim mikserom u pire. Zatim ih vratite na štednjak, pa dodajte šećer, sok od limuna i oćišćene i nasjeckane mandarine.
4. Na laganijoj vatri, kuhajte do željene gustoće. Smjesu uspite u zagrijane teglice, ohladite, držite u hladnjaku, savjetuje Coolinarika . S ovom finom marmeladom možete mazati palačinke ili s njom ukrasiti neki voćni kolač ili tortu.