Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Imamo jednostavan recept za domaći zdravi maslac
Ako volite okus indijskih oraščića i ne znate gdje biste kupili maslac ili vam je cijena previsoka, razveselit će vas informacija da je za ovaj ukusan maslac potrebno samo dva sastojka. Doslovno!
Uz indijske oraščiće, potrebno vam je kokosovo ulje i dobar procesor ili mikser! Evo uputa.
Trebat će vam staklenka koju ćete koristiti kao spremnik za vaš ukusan maslac. Zapecite indijske oraščiće na 120 °C oko 15-ak minuta da dobiju aromu te ih prve stavite procesor ili mikser.
Nakon tri minute na brzoj postavci, počnite miksati na najnižoj još dvije minute dok sve ne počne izgledati kao brašno, a onda će se početi povezivati i vidjet ćete kako postaje maslac. Dodajte dvije žlice kokosovog ulja i nastavite miksati, a ako želite još glađi i kremastiji maslac, dodajte još žlicu ulja.
Izvadite i spremite u hermetički zatvorenu posudu ili staklenku te čuvajte u smočnici do dva mjeseca, a u hladnjaku tri do šest mjeseci.