Na temelju dosadašnjih ocjena: Ovo su najbolji božićni sajmovi u 2024. godini
Kuhano vino, lampice, simpatični štandovi i druženje s najdražima dok ispijamo vrući napitak u rukavicama... Advent u Zagrebu uvijek je pravi spekt...
Prije nekoliko dana smo vas upoznali s Mateijem s bloga Plant-based Full of Taste te smo vam najavili kako će Matei s nama i vama na tjednoj bazi dijeliti svoje recepte. Svake subote ćemo tako dobiti injekciju gastro inspiracije, jer ipak je vikend vrijeme kada si možemo priuštiti eksperimentiranje u kuhinji.
Prvi recept je onaj za gulaš od gljiva za koji smo već dobili informaciju da je pravi hit među svima koji su ga isprobali! Stoga, bacamo se na posao!
Gulaš od gljiva by Plant-based Full of Taste
Sastojci (za 3 osobe):
1 kg šampinjona
2 glavice luka
400 g smrznutog graška
4 mrkve
3 krumpira
100 g peršin lista
500 ml povrtnog temeljca
začini: sol, limunski papar, curry, chilli, crvena paprika, tahini pasta, soja sos, kurkuma, maslinovo ulje
Priprema:
1. Nasjeckajte sitno luk i mrkvu. Krumpir narežite na manje kockice, a šampinjone na ploške.
2. Na ulje stavite pržiti luk, posolite ga i nakon par minuta dodajte mrkvu i nastavite pirjati. Dodajte zatim šampinjone i još dodatno posolite. Nakon par minuta dodajte i grašak.
3. Začinite s paprom, chillijem, crvenom paprikom i kurkumom i dodajte žličicu tahini paste. Podlijte povrtnim temeljcem, smanjite vatru i dodajte krumpir. Začinite sa soja sosom (po želji).
4. Kuhajte 35-40 minuta i pred kraj kuhanja dodajte sitno sjeckani peršin.
Foto: Plant-based Full of Taste