Mazalice

by | 13 srpnja, 2015

Sastojci: Mljeveno meso 300 g, rajčice 300 g, mala glavica luka,  1 češanj, svježi peršin, svježi bosiljak, maslinovo ulje, mljevena crvena paprika, aceto balsamico, sol, papar, svježi kruh (Francuz)

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Mljeveno meso posolite, popaprite, dodajte mljevenu crvenu papriku i maslinovo ulje te sve dobro promiješajte. Rajčicu i luk narežite na manje kockice te im dodajte sitno narezani češnjak, peršin i bosiljak.

Povrće posolite, popaprite te dodajte aceto balsamico i maslinovo ulje. Kruh narežite na šnite te ga premažite s začinjenim mljevenim mesom. Neka premaz ne bude deblji od 3 mm. Kruh ubacite u pećnicu na 15-ak min. Kada je gotovo izvadite kruh van i na njega stavite povrće.

TIP: Može poslužiti kao snack na tulumima ili tijekom gledanja tekmi. Odlično uz pivo.

Marko Ivančević

Tagovi: