Medaljoni s ajvarom

by | 11 listopada, 2013

Sastojci:

  • 700 g mljevene junetine
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice ajvara
  • 1 ljuta papričica
  • 1/2 vezice peršina
  • 9 jaja
  • 600 g mladih krumpira
  • 1 dl ulja
  • mješavina začina, papar, sol

Priprema:

1. Peršin, ljutu papričicu, luk i češnjak nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, ajvar, jedno jaje, ljutu papričicu, peršin, luk i češnjak, te začiniti po želji.
3. Od pripremljene mesne smjese oblikovati 8 manjih pljeskavica pa ih peći na malo ulja s obje strane dok ne porumene.
4. Svako jaje posebno ispeći na malo ulja u kalupu za krafne kako bi se stvorio željeni oblik. Na pečene pljeskavice staviti po jedno pečeno jaje.
5. Mladi krumpir ispržiti na ulju te poslužiti kao prilog uz medaljone od ajvara.

Izvor: Dobra hrana