Medaljoni s povrćem

by | 29 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 2 veća svinjska filea
  • 2 glavice luka
  • 3 paprike babure
  • 2,5 dl juneće juhe
  • 2,5 dl vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • 300 g bukovača
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 ljuta papričica
  • 0,5 dl ulja
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 1/2 vezice peršinovog lišća
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Meso narezati na medaljone, a zatim ga istanjiti tučkom i začiniti po želji. Luk narezati na režnjeve, paprike i bukovače na štapiće, ljutu papričicu na kolutove, a češnjak i peršin sitno nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti medaljone s obje strane kako bi porumenjeli, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati luk i češnjak, papriku i bukovače, pa pirjati uz povremeno dolijevanje juneće juhe dok povrće ne omekša.
4. Pred kraj pirjanja dodati ljutu papričicu, peršin, mljevenu papriku i vrhnje. Zatim posipati brašna i začiniti po želji, te vratiti medaljone i pirjati uz povremeno miješanje dok se smjesa ne zgusne.

Izvor: Dobra hrana