Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Filee očistiti od masnoće i žilica a zatim ih narezati na komadiće, istanjiti tučkom za meso i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone začiniti po želji i premazati senfom.
3. Šampinjone narezati na listove.
4. Na malo ulja popeći medaljone kako bi porumenili, a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa popeći šampinjone, potom uliti juneću juhu i mješavinu vrhnja i gustina. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa, a zatim vratiti medaljone i nastaviti s pirjanjem dok se ne dobije željena gustoća.
6. Pred kraj pirjanja dodati kajmak i začine po želji te sve zajedno kratko prokuhati.
7. Gotove medaljone poslužiti uz kuhano povrće.
Izvor: Dobra hrana