Medaljoni u umaku od kajmaka

by | 6 travnja, 2014

Medaljoni-u-sosu-od-kajmaka

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 400 g šampinjona
  • 150 g kajmaka
  • 40 g senfa
  • 1 žlica gustina
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 2 dl goveđe juhe
  • mješavina začina, papar

Priprema:
1. Filee očistiti od masnoće i žilica a zatim ih narezati na komade, istanjiti i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone začiniti po želji i premazati senfom.
3. Šampinjone narezati na listove.
4. Na malo ulja popržiti medaljone kako bi porumenjeli, a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa popržiti šampinjone, potom uliti goveđu juhu i mješavinu vrhnja za kuhanje i gustina. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa a zatim vratiti medaljone i nastaviti s pirjanjem dok se ne dobije željena gustoća.
6. Pred kraj pirjanja dodati kajmak i začine po želji te sve zajedno kratko prokuhati.
7. Gotove medaljone poslužiti uz kuhano povrće.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept